Jorden rundt med 3 børn og 1 bil


Forsiden

Hvem er vi

Rute og Lande

Dagbog

Udstyr og hverdag

De små sjove

Links

Kontakt os


Birgitte

Dennis

Magnus

Rasmus

Frederikke

Mary

 

Rute og Lande

Ruten er blevet ændret radikalt allerede inden afrejsen. Den oprindelige plan var at køre igennem Rusland og Mongoliet til Kina og se OL. Videre til Tibet og syd øst asien og den vej til Australien og New Zealand.

Ændringen kom i slutningen af maj, hvor vores agent i Kina pludselig ændrede signaler fra at vi kunne (mod en meget klækkelig betaling) få tilladelse til at køre i Kina i august og september 2008, til at vi tidligst kunne få indrejsetilladelse i år 2009.

Med denne melding valgte vi at ændre planen en del. Nu var det pludselig ikke så interessant at kører igennem Rusland, blot for alligevel at skulle shippe bilen udenom Kina. Vi fik nu bedre tid i planen til at se Australien og vi shippede bilen til Perth i Vest Australien medens vi selv rejste med rygsæk i Thailand, Malaysia og på Borneo.

Ruten i Australien var at køre nordpå langs vestkysten, ind i de enorme mineområder i Nordvest, videre til Darwin og så ned til den store sten midt i Australien. Herinde midt i Australiens kæmpe ørkenområder ændrede vi planen endnu engang. Bilen trængte alvorligt til en tur på værksted, men et sådan er der langt imellem herude. Vi blev pludselig kontaktet af en Dansker i Adelaide, som havde hørt om os. Han var mekanikker og havde selv en bil magen til vores, så der var ingen betænkningstid. Med smadrede støddæmpere, ingen lys, manglende vandforsyning og et par mindre ting, kørte vi 1.500km tværs igennem ørkenen til Alfred i Adelaide. Og når vi nu var der, kunne vi ligeså godt se den smukke sydkyst og vilde Koalabjørne. Ruten fortsatte op langs østkysten til Fraser Island, verdens største sandø. Derfra tilbage til Sydney og afsendelse af bilen til New Zealand.

New Zealand er et rimeligt overskueligt land. Vi har kørt stort set alle de steder der er værd og se. Vores forkærlighed ligger dog i bjergene på sydøen hvor der er gode muligheder for vandring, ørredfiskeri og guldgravning.

Efter New Zealand var planen at sende bilen til Vancouver i Nord Amerika og så se Canada, Alaska og USA for at slutte af i Sydamerika. Inden vi kom så langt ændrede vi planerne igen og valgte at se Sydamerika først. Det var primært for at få mulighed for at se Ecuador, Peru og Bolivia i deres bedste vejr. Bilen blev sendt fra New Zealand til Ecuador medens vi boede 4 uger på Tonga ude midt i Stillehavet.

Planen i Sydamerika er at kører fra Ecuador ned langs Andesbjergene til sydspidsen af Chile. Måske med en afstikker til Antarktis. Herfra vil vi så på en eller anden måde videre til Mexico og videre nordpå mod Alaska ad vestkysten i USA og Canada i løbet af foråret og sommeren 2010. Hvis vi ikke inden da har nået at ændre vores rute igen.

 

Klik og læs baggrundsstof om de lande vi forventer at rejse i.
Thailand Malaysia Singapore Australien New Zealand Tonga Ecuador

Peru Chile Argentina Brasilien Bolivia

Paraguay

Uruguay
Panama

Costa Rica

Nicaragua

Honduras

El Salvador

Guatemala

Belize
Mexico USA Canada