Face to Face

Med deltagelse af flere af verdens bedste skytter udmærkede dette stævne sig godt til årets første test.

Stævnets første 60 pile talte desuden med i den danske udtagelseskonkurrence om VM pladserne.

Stævnet skydes i puljer a 6 skytter, som alle møder alle i en match på 12 pile. Vinderen af en match får 2 matchpoint, tiebreak giver et matchpoint og tabt match giver ingen matchpoint. De to matchvindere fra hver pulje går videre, til næste runde osv.

1. runde:

I første match havde jeg en del nerver på og jeg følte mig ikke på topniveau. Det stressede mig lidt rigeligt at skydetiden var reduceret med 25% og det brugte jeg mange kræfter på at overkomme. Dette resulterede i at jeg tabte min første match, men kom dog hurtigt rimelig tilbage igen og vandt næste match. Min score var dog ikke på nogen måde tilfredsstillende. Efter de første 27 pile havde jeg sat 9 point til i forhold til maksimum og dette var et uacceptabelt niveau. Herefter valgte jeg at skifte til en lidt lette bue og dette var en god stratergi. På de næste 33 pile sætter jeg kun to point til og vinder de sidste 3 matcher.   

Således vinder jeg min pulje med 8 matchpoint og en score på 587 point ud af 600 mulige. Dette var stævnets 2. højeste score (I øvrigt vil jeg nævne at min danske rekord lyder på 593 og der er på dette tidspunkt kun en anden dansker nogensinde der har skudt et resultat på 587 eller derover). Så jeg kan egentlig kun være tilfreds med resultatet. Dog var det ikke gode tegn at jeg lod mig stresse og var nødt til at skifte til en lettere bue.

Resultatet på 587 point giver mig også et solidt fundament i kampen om VM pladserne. Mine to nærmeste konkurrenter har begge skudt 572 point.

Videre til anden runde.

2. runde:

Dette er en meget svag præstation af mig, jeg har mange tekniske problemer, taber to matcher bliver nr. 3 i puljen og går således ikke direkte videre til 3. runde. Min score på 576 point er noget af det dårligste jeg har skudt i mange år. Jeg har en sidste chance for at gå videre i kraft af min score. Dette afgøres i en omskydning med engelske Roy Nash. 3 pile pr. mand og vinderen er videre. Mine 2 første pile er gode 10'ere, men på 3. pilen skyder jeg en 8'er og er hermed ude af turneringen.

Nå, ja det var så det. Stævnet bliver vundet af en af Europas bedste skytter, Broncemedaljevinderen fra OL i Sidney, Hollandske Wietse Van Alten.