| Tirsdag d. 10. Januar 2006

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Tidlig op og med bus fra Saigon ud i Mekong Deltaet. Vi skal være afsted i 3 dage fra Saigon til Phnom Pehn i Cambodja og har guide med. Efter et par timer var vi fremme i byen, My Tho. Det meste af dagen blev brugt i dette område. Først med båd til et lokalt frugtmarked, herefter tværs over den store Mekong flod, eller det vil sige over den gren af floden, som løber her. Forbi fiskerbådene, som lå for anker her. De er på havet 2-3 uger ad gangen inden de kommer tilbage med deres fangst. Bådene er farvede med mange farver, og flere med samme farve. Det er sådan at hver familie har det samme mønster og farve på alle deres både, så er det lettere at finde ud af hvem der ejer hvilke både.

Vi besøgte et par øer og sejlede på de flotteste kanaler, omgivet af høje palmer og andre tropiske planter. Det er en underlig fornemmelse at sejle og gå rundt i dette flade landskab. Her er den ene kanal efter den anden. Jorden er mudderet og vandet er helt mokkabrunt. På den første ø skulle vi spise frokost. Det var traditionelt Vietnamesisk nudelsuppe og risret. Til dessert fik vi frugt, hvilket altid er populært. Da maden var veloverstået sejlede vi videre til den næste ø. På denne ø var der en masse af kokospalmer. Hele øen bar beskæftiget med at lave kokosmel, kokossmør og kokosslik. Kokosslik smagt herligt, og vi fik købt en del til den videre tur. Kokosslikken er en blanding af 2/3 kokossmør og 1/3 sukker. Det hele koges i ca. 1 time hvor der røres i det. Massen bliver meget sej at se på. Derefter hældes det på en fedtet plade, hvor det formes og skæres i stykker. Hvert enkelt stykke pakkes først ind i rispapir, og derefter i alm. papir. Karamellerne er meget fedtede, rispapiret kommer på så karamellerne ikke hænger fast i papiret. Rispapir smelter på tungen når det kommer ind i munden.

På den sidste ø producerede de honning. Vi fik smagt the med honning og lime. Det smagte herligt. Nu var der så underholdning på programmet med traditionelt vietnamesisk musik, med sang. Ja, det var ikke en nydelse for øret, men til at holde ud. Instrumenterne er meget simple, det de spillede på var violin med 2 strenge, et andet strengeinstrument med 3 strenge, og en der lignede en mandolin, med 3 strenge, desuden spillede en på 2 kokosnødder. Herefter tilbage til bussen for at køre til Vinh long, og videre til Can Tho, hvor vi skule overnatte til i morgen.

Vi har desværre ikke mange billeder fra turen. Frederikke stødte ind i Birgitte, så kameraet blev tabt og derefter virkede det ikke, og vi var nødt til at bruge video kameraet til billeder, hvilket ikke er det bedste. Om aftenen fik Dennis gang i kameraet igen så det til nøds kan bruges, men det lyder ikke godt i mekanikken. Vi er nok meget hurtigt nødt til at finde et nyt kamera.

Turen på Mekong delta har været dejlig. Vi har sejlet en del, og fået noget godt at spise. Guiden er meget god til engelsk, og god til at fortælle godt om det at leve og bo i Vietnam.

Dagens vejr sol, med et tyndt lag skyer temperatur ca. 25-30oC.

 

Huse ved Mekong floden.

På frugt marked.

Livet i et skib.

 

Fremstilling af risslik.